facebook

Gin Basil Smash - Orzeźwiająca kompozycja dużej porcji ginu ze świeżym sokiem z cytryny, cukrem i świeżymi liśćmi bazylii. Koktajl stworzony przez Joerga Mayera, właściciela jednego z najlepszych barów na świecie Le Lion de Paris w Hamburgu.

Rosyberry Collins - Long drink łączący w sobie wódkę, słodycz truskawek i sok z cytryny ożywiony nutą świego rozmarynu, zaserwowany na kruszonym lodzie i lekko doszprycowany wodą sodową.

Crispy Pear Collins - Zaskakujące połączenie wódki gruszkowej, syropu imbirowego i dwóch soków: pomaranczowego i cytrynowego, z energetyzującym kardamonem, podane na kruszonym lodzie.

West side - Letnie orzeźwienie powstałe z miksu wódki cytrynowej i świeżego soku z cytryny, ze świeżą miętą, zbalansowane słodyczą syropu cukrowego z dodatkiem wody sodowej.

Caipirinha de nuva - Przepyszna wariacja klasycznej Caipirinhii. Soczyste wypestkowane winogrona, sok z limonki, syrop cukrowy, zmieszane z narodowym alkoholem Brazylii - Cachaca, wszystko serwowane na kruszonym lodzie.

Waterloo - Kolejny przepis ze słynnego nowojorskiego cocktail baru Employees Only. Kawałki świeżego, soczystego arbuza połączone z syropem cukrowym i sokiem z cytryny, wyszejkowane z ginem i Campari, tworzą tą niepowtarzalną harmonię smaków.

Ginger Smash Summer - smak tropików, którego bazę stanowi połączenie porcji rumu ze świeżym imbirem, ananasem i sokiem z limonki, wzbogacone smakami likieru wiśniowego i jabłkowego.

New York Sour - Ciekawe połączenie amerykańskiej whiskey, soku z cytryny i syropu cukrowego z wytrawnym czerwonym winem. Nic tylko życzyć smacznego...

Bees Knees - Klasyczna propozycja z okresu czasów prohibicji w Stanach Zjednoczonych. Syrop miodowy, korzystnie połączony z intensywnym jałowcowym smakiem ginu, z dodatkiem świeżego soku z cytryny.

Kremowy Ogród - W tym eleganckim koktajlu grecka brandy Metaxa7 w zestawieniu z litewską wódką pigwową Stumbras, harmonijnie łączą się z syropem migdałowym i słodką śmietanką.

Śnieżny Żuberek - Ciepła wariacja Żubrówki Palonej leżakowanej w beczkach po nalewach wiśniowych, syropu waniliowego, śmietanki i mleka, doprawione szczyptą gałki muszkatołowej z dodatkiem goździków.

- Energetyzujący koktajl, zawierający gin aromatyzowany rozmarynem, syrop rozmarynowy i świeży sok z limonki.

- Sztandarowy alkohol Meksyku tequila, słodkie puree malinowe, sok z cytryny, a to wszystko podkreślone ostrą papryczką chilli.

- W tym koktajlu delikatnym smakom migdałów i kokosów w zderzeniu z intensywną tequila, pomoże orzeźwiająca pomarańcza.

- Pobudzający mix zimnej kawy i wódki aromatyzowanej wanilią, podkreślony ostrą papryczką chilli, z cynamonowym wykończeniem w postaci delikatnej pianki.









Opis i budowa mobilnego baru.

Nasz najnowszy bar został zbudowany w tym roku na potrzeby zmieniających się wymagań klientów. Tradycyjny wygląd i materiały zostały zastąpione miłymi w dotyku, atrakcyjnymi wizualnie materiałami... Więcej »

Porady...czyli kilka wskazówek.

1. Barman jest Twoim towarzyszem imprezy, a nie służącym.
2. Barman nie czyta w myślach, nie ma też nadprzyrodzonych mocy. Wypowiedzi typu „...to Pan jest barmanem, powinien Pan wiedzieć co mi sporządzić..." świadczą o... Więcej »

Zostań barmanem w domu.
Poniżej przedstawiam kilka pomysłów na ciekawe drinki. Przepisy te nie są skomplikowane, za to efekt zaserwowania w gronie znajomych... Więcej »